Wat verberg je met je gedrag

Ik durf er bijna  niet voor uit te komen, maar dit artikel schrijf ik naar aanleiding van een aflevering van “Hotter than my daughter”. Je begrijpt wel dat ik natuurlijk nooit naar dit programma kijk. Maar ja, al zappend kwam ik erlangs en mijn dochter wilde graag kijken. Echt waar! In dit artikel durf ik iets leerzaams uit het programma te halen – ook voor jou en mij! Ik ga zelfs een compliment geven aan Gordon.

In de bewuste uitzending was een mevrouw die zich heel uitbundig kleedde en dito gedroeg. Nagenoeg iedere dag in de kroeg en dansend op de bar. Natuurlijk in een niets onthullend en veel te kort tijgerjurkje.. Tot zover geen verrassingen lijkt me (ik neem aan dat je ook wel eens bent langsgezapt).

Verder kijken dan je neus lang is.
Let op: nu komt het compliment voor Gordon ;-). Hij nam namelijk de moeite om in gesprek te gaan met deze tijger. Zij bleek veel verdriet te hebben dat ze voor zichzelf en haar omgeving probeerde te verbergen. Zeg maar (over-)compensatie. Vanaf dat moment kon ik anders naar haar gedrag kijken. Ik begreep nu wat erachter zat. Lees ook dit artikel maar eens..

Oordeel niet te snel
Hoe vaak gebeurt het dat we mensen be- of zelfs veroordelen op hun gedrag? Zonder dat we weten  wat erachter zit! Wees eens eerlijk naar jezelf. Wanneer heb je zelf voor het laatst (te) snel over iemand geoordeeld? Nooit? Kom nou toch….. Ik geef toe dat ik mezelf daar zeker wel eens op betrap.

enig idee hoe deze man zwerver is geworden?

Wees oprecht nieuwsgierig
We kunnen veel van kinderen leren, ook hier. Als kinderen iets “geks” zien, stellen ze “brutale vragen”. Wij volwassenen schamen ons dan al snel en leren ze dat dit niet hoort. Echter als je zelf oprecht geïnteresseerd vraagt naar iets dat afwijkend is, zul je verrast zijn over het resultaat. Heb je ooit overwogen om een zwerver eens te vragen hoe hij zwerver is geworden? En heb je het ooit gedaan? Ik kan je garanderen dat dit heel leerzaam kan zijn! Oh ja… hetzelfde zou je kunnen doen bij een collega. Vraag je je wel eens af hoe goed je je collega’s eigenlijk kent? Kan verrassend zijn! Lees anders ook dit stuk eens!

Ik wens je veel leuke ontdekkingen in de mensen die in je directe omgeving zijn!

 

Marc

4 thoughts on “Wat verberg je met je gedrag

  1. Mooi dat je dit nu ziet. Wel bijzonder dat er een programma als dit voor nodig is.
    Volgens mij is het altijd interessant om je af te vragen waarom dingen zijn zoals ze zijn.
    Of je af te vragen waarom mensen handelen of reageren zoals ze doen.
    Zeer leerzaam om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.