Ron waagde de sprong in het diepe

Ron werkte als commercieel manager bij een sociale werkplaats. Deze functie kwam te vervallen maar er was wel perspectief op een andere baan binnen het SW-bedrijf.  Die baan zou nog enige tijd zekerheid kunnen bieden. Maar ook zekerheid van “niet gelukkig zijn in je werk”. Ron had het lef om “nee” te zeggen en zijn  hart te volgen. Met alle gevolgen van dien…

Ik had een gesprek met Ron (die toestemming heeft gegeven voor dit artikel) op het moment dat hij wist dat zijn baan zou ophouden en hij een nieuwe functie voor het oprapen had. Hij vertelde me daarover en over de stap die hij daarmee zou maken. Op dat moment zag en voelde ik zijn twijfels. De functie die hij zou krijgen was niet meer dan een bron van inkomen.

Op dat moment heb ik Ron zijn keuzemogelijkheden voorgelegd. Kiezen voor zekerheid en dan dus ook kiezen voor ongelukkig zijn. Of zijn hart volgen, de onzekerheid tegemoet treden en een kans op een mooie baan, geluk en succes creëren. Het artikel over “oude schoenen” gaat over zijn keuze.

Essentieel is dat Ron inzag dat hij keuzes had, hoe spannend ook. Ik heb hem geadviseerd er eens erg goed met zijn vrouw over te spreken. Dat heeft hij gedaan, waarbij ze in openheid alle emoties, twijfels en spanningen hebben gedeeld. Uiteindelijk heeft Ron er samen met zijn vrouw voor gekozen om te bedanken voor de functie (zonder uitzicht op iets anders!!). Daar heb ik waanzinnig veel respect voor!

In de periode daarna heeft Ron voor zichzelf en de wereld inzichtelijk gemaakt waar zijn passie ligt. Hij heeft er onder andere een blog over geschreven en zijn passie gedeeld met zijn netwerk. Natuurlijk heeft hij momenten van twijfel gekend: “Heb ik wel de goede keuze gemaakt?“. Ron had de moed om verleidingen te weerstaan en alleen voor zijn passie te gaan.

Vorige week zag ik via LinkedIn dat Ron een nieuwe baan heeft. Een functie die nog in de fase van ontwikkeling was en waar hij op kon aanhaken vanuit een  een bevlogen gesprek binnen zijn netwerk. Zijn passie was zo aanstekelijk dat er voor de duur van een jaar ruimte voor hem is gecreëerd. En dan? Dan is Ron ervan overtuigd dat er meer kansen zijn. Meer dan ooit.

One thought on “Ron waagde de sprong in het diepe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.