Reorganiseren is zinloos en uitstel van faillissement

Op 20 november verzorgde ik in samenwerking met Peter Nouwen (die hiervoor zijn netwerk beschikbaar stelde en de organisatie voor zijn rekening nam – bedankt!!) een Intervisie met 15 ondernemers uit Brabant.

Tijdens deze twee bijeenkomsten bleek een groot deel van de deelnemers erg veel punten te herkennen. Met waardering voor de enorme openheid en kwetsbaarheid waarmee zij hun input gaven wil ik ze daarvoor van harte bedanken! Speciale dank aan Joris Brouwers die voor de ochtendbijeenkomstons zijn ruimte (en koffie 🙂 ) ter beschikking stelde bij zijn bedrijf Brouwers Signmaking in Tilburg. En natuurlijk ook aan René Jansen van Crecs in Oirschot.

brouwers signmaking
Brouwers Signmaking
Crecs Concept & Creatie
Crecs Concept & Creatie

Er bleek vooral veel herkenning te zijn in het “wegraken van je kern”. en alle gevolgen van dien. In de buitenste ringen is het leven oppervlakkig. We zagen ook dat de behoefte aan de stap terug naar je kern / bezieling samenhangt met levenservaring. Dat kan met de leeftijd komen en / of wezenlijke gebeurtenissen in het leven. Die reis terug naar de kern is er één vol uitdagingen. Ook zagen we dat het bereiken van die kern minder belangrijk is dan de reis er naartoe.

De presentatie vind je hier:

Wil je ook een keer deelnemen aan een intervisie, of er zelf samen met mij één organiseren? Laat me dat dan weten 🙂

 

Marc

 

 

6 thoughts on “Reorganiseren is zinloos en uitstel van faillissement

 1. Hi Peter,

  veel dank voor de uitnodiging. Je hebt me echt iets geboden, wat ook je doelstelling was!

  Zet me weer aan het denken, terwijl ik dacht dat ik al deze stations al gepasseerd was. Je moet steeds met nieuwe frisheid tegen je activiteiten aan blijven kijken!

  Nogmaals veel dank,

  Hein

 2. Hi Marc en Peter,
  Dank voor de bijeenkomst. Het was interessant en inspirerend. De spraakmakende stellingen maakten veel reacties los bij de aanwezigen. De openheid van alle deelnemers, in deze korte tijd, mogen jullie m.i. als een compliment voor de aanpak beschouwen. Ik houd jullie op mijn netvlies.

  Hans

 3. Hallo Marc en peter,
  Nogmaals dank voor de uitnodiging, het gastvrije ontvangst en de leerzame/gezellige avond.
  Ik heb het inmiddels laten bezinken en me voorgenomen bepaalde zaken anders te gaan doen en beslissingen (mede) op een andere manier te overwegen. Gelukkig heb ik ook bevestiging gekregen dat ik de meeste dingen wel doe zoals ik ze echt wil en waar ik 100% achter sta.
  Groet Edwin.

 4. Goedemorgen Marc,

  dank voor de interessante en aangename avond. Het volgen van het gevoel, het komen tot de kern is iets wat velen wel weten, maar waar ze zich niet van bewust zijn. De goed gekozen stellingen zorgden voor een levendige discussie; de openheid tijdens de discussie illustreerde heel goed in hoeverre de deelnemers daar bij stil stonden.

  met hartelijke groet,
  Bastiaan

 5. Marc weet een prettige, open sfeer te creeren waarin een ieder niet bang is zich kwetsbaar op te stellen, ook niet als hij, soms op de man af, kritisch doorvraagt.

  Goedgevonden, doordachte stellingen gaven mij als mens en als ondernemer soms bevestiging van mijn zelfbeeld (en dat op anderen) en soms nieuwe invalshoeken.

  Peter dank voor de uitnodiging, Marc dank voor de intervisie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.