Moed is: angst hebben en toch doen

In je comfortzone gebeurt weinig. Je hebt ‘zekerheid’, voor zover dat (nog) bestaat. De enige zekerheid die je feitelijk hebt in je comfortzone is dat je niet echt in beweging komt, niet echt toe komt aan het ontdekken van jezelf. En als je jezelf niet ontdekt, kan je jezelf ook niet ontwikkelen.

Bewegen start altijd met ‘uit evenwicht komen’. Lopen is immers ook niet veel meer dan eerst uit evenwicht komen, voorover vallen en steeds net op tijd je voet plaatsen. Dit geldt voor iedere vorm van beweging, dus ook je persoonlijke ontwikkeling.

Mij kwam een mooie spreuk onder ogen die ik wil delen en die voor mij aanleiding was om dit kattebelletje even te schrijven:

Life begins….. at the end of your comfortzone.

Ik heb deze tekst op een foto geplaatst van een programma dat mijn collega – René Pigge – heeft gedraaid met één van onze relaties. Hier ervaart deze man letterlijk wat deze tekst beschrijft. De balk die je bovenin beeld nét ziet en waar hij naar kijkt, is een trapeze. Hij is gesprongen en heeft zo voor zichzelf iets overwonnen. Het gevoel dat daarbij voor hem los kwam heeft hem het vertrouwen gegeven om vaker buiten  zijn comfortzone te treden, ook in zijn werk.

P1050926

Life begins at the end

Life begins….. at the end of your comfortzone

Stop met overleven in je comfortzone en begin met leven daarbuiten. Waag de (spreekwoordelijke) sprong!

Marc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.