Marc hielp ons om te versnellen

Als operationeel leidinggevende bij Geofox-Lexmond milieuadviseurs weet ik als geen ander dat het in de huidige tijd niet om mensen gaat maar dat het om de juiste mensen op de juiste plek draait. Mensen die vanuit zijn/haar eigen kracht meerwaarde leveren aan zichzelf, onze klanten en onze onderneming. Om dit voor elkaar te krijgen schieten de wetmatigheden uit de “oude economie” tekort.

In de literatuur is er voldoende stof tot nadenken te vinden op basis waarvan je richting kunt geven aan het denkproces om te bepalen waar je heen wil. Het in de praktijk brengen haal je echter niet uit deze boeken. Inmiddels weet ik dat het allerbelangrijkste is om vanuit je eigen overtuiging de WAAROM (doe ik wat ik doe) te beantwoorden. Vervolgens bepaal met WIE je WAT en HOE gaat doen. Dit vergt naast overtuiging en het verzamelen van de juiste mensen die je op de juiste positie plaatst ook veel uithoudingsvermogen.

Wij beschouwen ons systeem als een vliegwiel. Alles wat we doen moet in het teken staan van het versnellen van dat vliegwiel. Op een punt kwamen we tot het inzicht dat we meer snelheid konden maken door beter als team te gaan presteren. Met dit inzicht zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner om ons hierin te helpen. Uiteindelijk zijn we bij Marc (VISIE) uitgekomen. In hem hebben we een partner getroffen die vanuit een vertrouwensrelatie zijn kennis, kunde en vaardigheden inzet om ons te helpen inzicht te geven in hoe we als team acteren en waar we kunnen verbeteren. Juist niet vanuit de gedachte om een ‘aap te leren dansen’ maar juist vanuit het jezelf en je positie in het team waardoor we met z’n allen in staat zijn om zelf ons systeem te versnellen.

Berny Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.