Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe manage je verandering succesvol?

juni 7, 2019 @ 1:00 pm - 4:00 pm

€35

Reorganiseren is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. De gevleugelde uitspraak “verandering is de enige constante” is meer dan ooit een waarheid als een koe. Hoeveel kennis heb jij dan als leidinggevende van het managen van die verandering? Weet je hoe je een team, afdeling of bedrijf door in die onzekere tijd heen leidt. En hoe je jezelf door die verandering heen leidt – je bent zelf immers ook maar mens.

Zo gaat dat bij veel reorganisaties ook. Het management heeft zich goed voorbereid op de nieuwe situatie na de reorganisatie. Veelal wordt het personeel voorgehouden dat het daar wel anders werken is, maar in wezen niet veel anders dan nu. Het management gelooft dit oprecht en heeft zichzelf en het personeel daarop ook goed voorbereid. Tot zover gaat het goed.

Wat echter echt onderschat wordt, is de overgang van “hier” naar “daar”. De periode van reorganisatie brengt veel onzekerheden met zich mee.

Mensen moeten afscheid nemen van het oude. En het ging toch eigenlijk best goed? Waarom moesten we veranderen dan? Daar is men eigenlijk helemaal nog niet zo van overtuigd blijkt nu…

En wanneer men dat dan accepteert, komen de onzekerheden. Kan ik die nieuwe invulling van mijn functie eigenlijk wel waarmaken? En vind ik het dan nog wel leuk? Wat gebeurt er als het me niet lukt? Raak ik mijn baan kwijt? Kan ik mijn hypotheek dan nog wel betalen?

De fasen waarin mensen door zo’n verandering gaan, zijn onderzocht en gemodelleerd door de psychiater Elisabeth Kübler-Ross. Zij heeft vijf fasen omschreven die de meeste mensen geheel of gedeeltelijk doorlopen om na een traumatische ervaring – wat een reorganisatie in veel gevallen kan zijn – zich weer te kunnen verbinden aan de nieuwe situatie. Deze fasen zijn weergegeven in haar rouwverwerkingscurve die tegenwoordig als veranderingscurve in bedrijven wordt gebruikt.

In deze workshop:

  • leer je het model van Kübler-Ross beter kennen
  • leer je de vertaling te maken naar verandermanagement
  • krijg je inzicht in de praktische toepassing hiervan

Voor deze introductieworkshop van één dagdeel betaal je enkel een bijdrage in de kosten van € 35. We blijven niet hangen in theoretische modellen, maar zoeken juist de aansluiting bij de praktijk; jouw praktijk. Je krijgt de gelegenheid om een praktijkcase in te brengen waarover je kan sparren met de organisator en mede-cursisten.

We zijn voor deze gelegenheid te gast in de vergaderruimte van de inspirerende showroom van All Office Van Den Corput in Breda.

 

 

Gegevens

Datum:
juni 7, 2019
Tijd:
1:00 pm - 4:00 pm
Kosten:
€35
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Marc Bekker
Telefoon:
0629547057
E-mail:
marc@marcbekker.nl
Website:
www.teaminspirator.nl

Locatie

All Office Van Den Corput
Trekpot 10
Breda, Noord-Brabant 4825BN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0765810950
Website:
https://vandencorput.nl/