DWDD: ga JIJ de crisis stoppen of blijven we erover zeuren?

Vanavond (dinsdag 15 januari) is John Fentener van Vlissingen geïnterviewd in DWDD. Hij heeft een award uitgereikt voor het beste familiebedrijf en doet rake uitspraken over ‘de crisis’, de media en familiebedrijven. Bijgevoegd heb ik een korte opname met mijn telefoon van de uitzending. Natuurlijk kun je de hele uitzending later terugkijken op uitzending gemist.

(alleen rechtstreeks op youtube te bekijken)

Ik noteer een paar uitspraken die wat mij betreft echt hout snijden:

“Ik reis vaak en ‘crisis’ hoor ik helemaal niet in Singapore, ….., hoor ik ook niet meer / veel mindere mate in Amerika. Ik geloof dat we een keer moeten stoppen met dat woordje en zeggen – ik geef toe: iemand die in de knel komt is altijd vervelend – maar de kansen liggen er absoluut…….. op allerlei terreinen…….

“Familiebedrijf staat voor mentaliteit….. de meerderheid van de werknemers werken bij familiebedrijf…. de werkgelegenheid komt van midden-bedrijven, die zijn meest familiebedrijven. Op tv wordt maar 10% vd tijd aandacht besteed aan familiebedrijven, terwijl ze de meerderheid van medewerkers hebben en van de Nederlandse economie.

“Familiebedrijf heeft karakter dat werkt voor de volgende generatie, denkt aan de lange termijn.”

Dus mensen: stop met denken in en praten over de crisis. Begin met denken in en praten over kansen. En als je denkt: “Ach… wat kan ik voor verschil maken in het grotere geheel”, kijk dan nog even naar de uitzending van DWDD van gisteren. Daar zie je (na 22 minuten en 20 seconden) de speech van Obama waarin hij aangeeft dat één stem de wereld kan veranderen.

(alleen rechtstreeks op youtube te bekijken)

Ik geloof hierin, jij ook?

Deel dan deze boodschap door hem te ‘liken’

Of geef je mening hieronder.

Laten we samen met positieve energie de economie weer tot bloei brengen!

Marc

9 thoughts on “DWDD: ga JIJ de crisis stoppen of blijven we erover zeuren?

 1. Ik begin iets kleiner, bedacht ik me gisterenavond nog. De wereld veranderen lukt me niet, misschien Obama wel. Ik ga eens kijken of ik iets in de verslavingszorg in Nederland kan veranderen. Vandaag heb ik als eerste stap een bekentenis gedaan in het TV programma EénVandaag.

  Binnenkort veel meer.

 2. Raak Marc, stoppen met zeuren en doen! Moet de media het ook nog doorkrijgen samen met alle drammers, angsthazen zoals fin.instellingen en doemdenkers, want die stagneren en blokkeren. Het kan anders, moeten we het wel gaan doen, laat het maar verder beginnen! Wij zijn al een tijdje bezig en gaan nog ff door 🙂

 3. Samen sterk. De juiste werkgever zoeken als werknemer is een
  leuke uitdaging. Geen korte termijn denken, snel rijk en ongelukkig
  of iets opbouwen werknemers als familie behandelen.
  Familiebedrijven zijn vaak warme nesten die ervaring deskundig zijn.
  En altijd positief blijven. Het is nooit zo donker of het wordt weer licht.
  Bij goede bedrijven en ondernemingen is het kopje koffie altijd goed..

 4. Marc,

  spot on! Ik werk nu zo’n 8 jaar voor de grootste telekomboer van NL en doe het qua carrière best aardig daar. Ik irriteer me al enige tijd aan al dat RTL7 gejammer. Tuurlijk is de beurs belangrijk maar familiebedrijven en overige ondernemers maken echt het verschil! Onder andere om die reden heb ik voor mijn laatste promotie bedankt. It’s time to change! De wereld heeft een nieuw soort ondernemers nodig. Om die reden zit ik momenteel midden in de oprichting van mijn bedrijf dat MKB+ ondernemers gaat helpen bij verandering. Niet tegen een belachelijk uurtarief maar tegen een vaste aanneemsom. Helder en overzichtelijk, met een variabel deel wanneer het resultaat behaald is!

  2013 is mijn jaar om bij te dragen aan succes! (en dat gaat verder dan de €)

  Ik blijf je volgen! je schrijft leuk. keep on going!

  Groeten
  Sven

 5. Nemen van verantwoordelijkheid is waar het o.a. omdraait.Niet afwachten maar je eigen plan maken. Zo niet, word je inpast in het Samenwerkend synergetische effecten bereiken, het begint bij onszelf , bij eigne initiatief i.p.v. afwachtend naar Den Haag en centrale overheid kijken.Zo kunnen we als individuen bijdragen tot herstel en groei op persoonlijk, lokaal, regionaal, provinciaal, landelijk en uiteindelijk europees nivo.Door deze instelling en aanpak op basis van zelfinzicht, zelf management en zelfrealisatie zijn diverse professionals (lees ook 50+) die buiten de arbeidsmarkt zijn komen te vallen nu succesvol ondernemer en dragen bij tot herstel en werkgelegenheid!

 6. Nemen van verantwoordelijkheid is waar het o.a. omdraait.Niet afwachten maar je eigen plan maken. Zo niet, word je inpast in het plan van een ander met mogelijke negatieve effecten. Samenwerkend synergetische effecten bereiken, het begint bij onszelf , bij eigne initiatief i.p.v. afwachtend naar Den Haag en centrale overheid kijken.Zo kunnen we als individuen bijdragen tot herstel en groei op persoonlijk, lokaal, regionaal, provinciaal, landelijk en uiteindelijk europees nivo.Door deze instelling en aanpak op basis van zelfinzicht, zelf management en zelfrealisatie zijn diverse professionals (lees ook 50+) die buiten de arbeidsmarkt zijn komen te vallen nu succesvol ondernemer en dragen bij tot herstel en werkgelegenheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.