Die bekende spiegel. Lijkt een cliché en het lijkt makkelijk maar ….

Natuurlijk is het veilig een coachingstraject in te gaan met iemand die je kent of iemand die iemand kent. Voor mij was het enerzijds een uitdaging om een coach te kiezen die ik niet kende en anderzijds misschien een risico. Ik zag regelmatig blogs voorbij komen van Marc op Linkedin en die spraken mij aan. Ik heb contact opgenomen met Marc en kort verteld waar ik mee zat. Op mijn vraag of hij me wel zou kunnen helpen, was hij duidelijk en als onze eerste ontmoeting niet zou aanspreken, even goede “vrienden”. Dit stelde mij gerust en ik wilde de uitdaging wel aangaan.

Ik stelde mijzelf van te voren allerlei vragen mbt mijn eigen verwachtingen en ook mijn verwachtingen mbt Marc. Kon hij wel goed en snel een diagnose stellen. Was hij wel direct en duidelijk genoeg en kon hij wel snel schakelen nav mijn uitspraken en gedachtes.

De vier sessies die volgden, waren boven mijn verwachtingen. Marc snapte het meteen. Liet niet met zich sollen of anders gezegd; liet zich niet afleiden. Drong snel tot de kern door. Wat bij mij erg belangrijk was, was dat mijn eigen gedrag vaak botste in samenwerkingen. Alleen opereren ging mij prima af maar als ik op een gelijkwaardig niveau moest samenwerken, ging het al snel mis. Wat ik verfoeide in dominante mensen bleek ook sterk aanwezig in mijn eigen gedrag. Nooit gezien en nooit zo gevoeld maar nu weet ik het wel. Marc heeft me dat inzicht gegeven. Die bekende spiegel. Lijkt een cliché en het lijkt makkelijk maar doe het maar en neem je het dan aan van een ander? Marc heeft een sterke persoonlijkheid en je zult deze zaken van hem aannemen, geloven en indien nodig aanpassen.

Op de laatste bijeenkomst ben ik in een onverwachte file terecht gekomen. Meer dan 1,5 uur te laat op onze afspraak. Marc had al meer tijd genomen dan door mij betaald was en ook dit was geen reden om de laatste sessie te verkorten. Een man een man een woord een woord, tja het bestaat nog.

ND, zelfstandig ondernemer
(als referent gegevens op te vragen)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.